Rahsia Zionisme Terbongkar: Yahudi Orthodox Membenci Zionisme & Tidak Menyokong Penubuhan Negara Israel

Sesungguhnya orang-orang yang beriman dan orang-orang yahudi dan orang-orang nasaara(Nasrani) dan orang-orang sabiin, sesiapa di antara mereka itu beriman kepada Allah dan (beriman kepada ) hari akhirat serta beramal soleh, maka bagi mereka pahala balasannya di sisi Tuhan mereka dan tidak ada kebimbangan kepada mereka dan mereka pula tidak akan berdukacita.” [ Surah Al-Baqarah : ayat 62 ]

Mungkin tidak terlintas langsung pada fikiran umat Islam bahawa wujud golongan Yahudi yang tidak menyokong langsung Zionisme dan menganggap penubuhan negara Israel sebagai suatu perbuatan yang mengkufuri perintah Tuhan ke atas bangsa Yahudi. Golongan ini adalah golongan Yahudi orthodoks yang berpegang teguh dengan undang-undang Talmud dan beriman dengan kewujudan Tuhan. Mereka menganggap bahawa Yahudi Zionist adalah golongan yang sekular, kafir dan tidak beriman dengan Tuhan. Mereka semakin lantang bersuara menentang Zionisme dan Yahudi Zionist, meminta pembubaran negara Israel dilakukan dengan segera dan memulangkan Palestin kembali kepada orang Arab. Ramai diantara mereka ini yang vokal dan dianggap berbahaya telah dibunuh oleh rejim Zionis. Mereka ingin suara mereka didengar oleh masyarakat dunia, khususnya masyarakat Islam. Malahan, pada tahun ini seorang rabbi Yahudi Orthodoks yang dimusuhi rejim Zionist telah terbunuh dalam serangan hotel di Mumbai. ‘Pengganas’ Islam telah dipersalahkan di dalam hal ini. Berikut adalah penerangan tentang tenbelang Zionist yang didedahkan oleh kumpulan Yahudi Orthodoks ini:

Zionisme bukanlah Judaisme

Judaisme adalah pegangan agama bangsa Yahudi yang telah diterangkan di dalam al-Quran yang dibawa oleh nabi-nabi terdahulu. Menurut Talmud (kompilasi undang-undang syari’ah Yahudi), bangsa Yahudi dilarang untuk memerangi bangsa-bangsa lain dan diharamkan untuk mengambil kembali Palestin. Mereka dibenarkan untuk tinggal di Palestin tetapi mesti duduk dibawah pemerintahan kerajaan bukan Yahudi, bangsa Yahudi dilarang daripada menubuhkan kerajaan, mereka hendaklah hidup dalam pembuangan dan dilarang memasuki Kota Suci sebagi satu kumpulan/organisasi sehinggalah kedatangan Messiah (al-Mahdi ). Bangsa Yahudi pernah diberikan keistimewaan oleh Allah, dimuliakan diatas bangsa lain, tetapi mereka telah menyalahgunakan rahmat ini menyebabkan mereka dihalau dari Tanah Suci. Bangsa Yahudi yang beriman teguh dengan undang-undang Talmud menerima hukuman ini dengan redha dan bersetuju bahawa Palestin mestilah dipulangkan kembali kepada orang-orang Arab.

Zionisme Bukanlah Suara Rasmi Bangsa Yahudi

Zionisme dan Israel telah mengelabui mata dunia dengan meletakkan diri mereka sebagai suara masyarakat Yahudi. Tanggapan ini sebenarnya salah. Golongan Ortodoks Yahudi yang berpegang teguh dengan dengan ajaran Judaism tidak menyokong Zionisme. Ini adalah kerana Zionism bertentangan dengan prinsip-prinsip Judaisme.

Zionisme dan Negara Israel Adalah Satu Bida’ah Sesat

Yahudi Ortodoks tidak menyokong pembentukan negara Israel malahan menganggap pembentukan negara Israel sebagai satu bida’ah dan kesesatan yang nyata. Zionisme adalah merupakan satu ideologi politik dan bukannya satu tuntutan agama. Zionist telah mengupah Rabbi-Rabbi yang korup untuk melancarkan perjalanan propaganda mereka di kalangan orang Yahudi yang tidak kuat pegangan agama. Ini amat mudah kerana ramai Yahudi adalah atheist yang tidak mempercayai Tuhan. Jelas sekali bahawa ideologi Zionisme merupakan perbuatan kufur terhadap perintah Tuhan supaya orang Yahudi tidak kembali ke Tanah Suci mereka.

Pembentukan Negara Israel Adalah Usaha Untuk Mendominasi Dunia

Pembentukan negara Israel adalan bertujuan untuk memuaskan nafsu mereka yang tamakkan kuasa, membantu agenda Dajjal untuk mendominasi dunia. Ramai ahli sejarah dunia yang mengatakan bahawa siapa yang menguasai Palestin akan menguasai dunia, dan ini telah dibuktikan oleh sejarah, contohnya seperti Empayar Byzantine, Rome dan Uthmaniyah. Pendokong Zionist memang sudah lama tahu akan perkara ini.

Zionist & Rejim Israel Membenci Golongan Yahudi Orthodoks

Yahudi Orthodoks dan lain-lain kumpulan Yahudi anti-Zionist telah lama berjuang menentang pembentukan negara Israel sebelum ia ditubuhkan  pada tahun 1948. Pada awal abad ke-20, seorang Yahudi ahli kitab iaitu Yaakov Dehaan adalah diantara mereka yang mempelopori pergerakan menentang usaha pembentukan negara Israel. Beliau telah dibunuh oleh ejen-ejen Zionist pada tahun 1924. Ramai lagi, hingga sekarang ini, mengalami nasib yang sama dibunuh oleh kerajaan Zionist. Media-massa Israel memainkan peranan untuk melenyapkan dan memutar-belitkan segala berita tentang usaha-usaha penentangan golongan Yahudi sendiri ke atas rejim Zionist.

Antara Yahudi anti-Zionisme yang giat menjalankan aktiviti mereka didalam menentang Zionisme dan negara Israel di Amerika Syarikat adalah Professor Norman Finkelstein (www.normanfinkelstein.com, atau email normangf@hotmail.com) dari De Paul University, Chicago. Beliau berusaha keras untuk menyedarkan masyarakat Amerika melalui penulisan dan ceramah-ceramah umum tentang siapa sebenarnya Zionist itu dan seringkali menghadapi ancaman dan kecaman dari rejim Israel-Zionist.

Zionist Yahudi Adalah Pengkhianat Bangsa Sendiri Yang Mempromosi Semangat Anti-Semitisme

Anti-semitisme dan Holocaust adalah propaganda utama Zionist untuk menarik sokongan golongan Yahudi dari merata dunia, kerana pada mulanya tidak ramai golongan Yahudi yang mahu berpindah ke Palestin, apatah lagi menubuhkan sebuah kerajaan. Mereka merasa selesa dengan kehidupan mereka di negara masing-masing dan tidak merasa keperluan untuk berpindah. Oleh, itu, taktik dan konspirasi Zionist adalah supaya  dunia membenci Yahudi. Ini diakui sendiri oleh pengasas Zionisme iaitu Theodor Hezl di dalam diarinya.

Zionist mencetuskan holocaust dengan cara yang paling halus dan licik bermula dengan mengadakan boikot pada tahun 1933 di Jerman yang melumpuhkan ekonomi Jerman. Ini mencetuskan semangat anti-semitisme dikalangan orang-orang Jerman yang menyalahkan orang-orang Yahudi dan menyebabkan timbulnya Nazisme. Zionist juga memainkan peranan mengapi-apikan lagi semangat kebencian ini (betul-betul modus operandi Iblis). Mereka ada peluang untuk menyelamatkan bangsa mereka sendiri sewaktu Holocaust tetapi mereka tidak melakukannya. Greenbaum, iaitu seorang pendokong Zionist, telah mengatakan bahawa seorang Yahudi yang menetap di Palestin lebih bernilai daripada semua Yahudi di Eropah! Yahudi Zionist telah mengkhianati bangsa mereka sendiri semata-mata untuk memastikan agenda tamak mereka berjalan dengan lancar!

Serangan Hotel di Mumbai 2010 Adalah Permainan Rejim Zionist

Untuk memperlihatkan bagaimana liciknya konspirasi antarabangsa Zionist, sewaktu serangan di sebuah hotel di Mumbai baru-baru ini, seorang rabbi yahudi iaitu Rabbi Moses Teitelbaum telah terbunuh. Rabbi Teitelbaum adalah ketua golongan Yahudi Satmar Hasidic  yang menentang pembentukan negara Israel dan menentang Zionisme. Adalah dianggarkan lebih kurang 120 000 orang penganut Yahudi Satmar Hasidic di merata dunia. Komuniti ini menentang penubuhan negara Israel dan menganggap apa-apa bentuk pemberian kewangan daripada Israel sebagai wang haram.

 Yang dikatakan membunuh Rabbi Teitelbaum adalah ‘pengganas’ Islam. Lihatlah betapa bahayanya fitnah Yahudi pendokong Dajal ini! Yang pastinya, memang Rabbi Teitelbaum menjadi target utama Zionist. Dengan menggunakan taktik lempar-batu-sembunyi tangan….trademark utama Yahudi kufur yang telah disebut dalam Quran…mereka berjaya membunuh musuh yang mengancam mereka dan pada masa yang sama mempalit tahi ke atas musuh mereka yang lain iaitu Islam!

Propaganda Mencetus Kebencian Di Kalangan Orang Islam Terhadap Yahudi Supaya Dunia Membenci Islam

Kebencian adalah tenaga yang menjadi makanan Iblis dan kuncu-kuncunya. Oleh itu, pihak Zionist dan Dajal sedang berusaha sedaya upaya untuk mewujudkan perasaan benci dikalangan umat Islam terhadap SEMUA dan APA sahaja yang bergelar YAHUDI. Malahan sekarang pun sudah jelas tampak di kalangan umat Islam, kalau sebut sahaja Yahudi dah mula meludah ke tanah, malahan kita menghina orang lain yang kuat menindas pun dengan mengeluarkan perkataan Yahudi….tetapi sedarlah akan konspirasi serampang 2 mata pihak Zionis iaitu hendak melupuskan golongan Yahudi yang beriman dan juga hendak memusnahkan Islam. Mereka tahu bahawa golongan Yahudi yang berpegang teguh dengan Al-Kitab akan berbondong-bondong menerima Islam suatu masa nanti. Oleh itu mereka sedang berusaha keras agar perkara ini tidak berlaku. Zionist sangat TAKUT sekiranya Islam bergabung dengan semua agama yang takutkan Tuhan untuk menentang mereka! Mereka pasti akan tewas apabila perkara ini berlaku.

Sila Lawati Laman Web Tersebut Untuk Maklumat Lanjut:

1. True Torah Jews Against Zionisme

2. The Role of Zionisme in the Holocaust

3. Questions From Muslims

4. Zionist ‘Rabbis’ Falsify the Torah

5. Traditional Jews Disturbed By Connection to Israel

Dan sesungguhnya diantara ahli kitab, ada orang yang beriman kepada Allah dan juga kepada apa yang diturunkan kepada mereka , sedang mereka khusyuk kepada Allah, dengan tidak menukarkan ayat-ayat Allah untuk mengambil keuntungan dunia yang sedikit. Mereka itu beroleh pahala di sisi Tuhan mereka.Sesungguhnya Allah amat segera hitungan hisabnya” [ Surah Ali Imran : ayat 199 ]

Advertisements

About helwa

We enter this world alone, we take our last bow from this plane of existence alone...we stood before Him alone....
This entry was posted in da'wah, tarbiyah,tazkirah, tasawwuf and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Rahsia Zionisme Terbongkar: Yahudi Orthodox Membenci Zionisme & Tidak Menyokong Penubuhan Negara Israel

  1. Myra says:

    As slm….can I hour email add?ty…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s